När man inte tränar får man tänka på det iaf...

Är det inte helt perfekt att tänka på träning när man har träningsuppehåll? Jag tycker det i alla fall. När man inte tränar kan man planera sin träning. Jag blev lite inspirerad igår när jag pratade med Emma också och hörd eom hennes planer och hennes första PT-möte. Skönt att få lite inspiration äntligen nu när den har varit helt död så länge. Min diet avslutade jag i fredags och den här veckan har jag bara ätit skräp och i mängder. Kanske inte det smartaste, men det som känts bäst för mig. I alla fall, nu är det dax för nya planer. Jag och min älskling och sambo pratade om dem igår. Vi ville väl inte riktigt samma saker, men det funkar nog ändå. Med start måndag ska jag köra en liten kort juldiet, alltså diet fram till jul, med ett annorlunda upplägg än den dieten jag kört hittills. Sen blir det äta mycket och försöka få lite mer muskler ett tag och sen ska vi båda tappa lite fett innan sommaren.

29 november - 23 december: DIET
24 december - 28 februari: Träna hårt, äta mycket
1 mars - 1 juni: Sommardeff

På måndag räknar jag med att jag kommer att ha gått upp en hel del från dietslut till dietstart, trots att det bara är 1,5 vecka... Men nu kommer jag att köra ett lite annorlunda upplägg jämfört med vad jag har gjort tidigare i höst vilket förhoppningsvis kommer leda till att jag inte är i lika stort behov av ätardagar och därmed kommer få snabbare resultat. Istället för att följa mitt matschema sön-fre och ha ätardag fredag kväll och lördag så kommer jag att satsa på en egen variant av cyklisk diet där jag varvar dagar med lite mat med dagar med mycket mat. Jag tänkte mig något liknande:

Måndag: Låg dag, minimalt med kolhydrater
Tisdag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Onsdag: Hög dag, mer kolhydrater
Torsdag: Låg dag, minimalt med kolhydrater
Fredag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Lördag: Normal dag, lika som jag ätit under dieten i höst
Söndag: Hög dag, mer kolhydrater, rätt fri måltid på kvällen

Jag tycker att det känns som ett rätt bra upplägg. Funderar även på att byta plats på ondsagen och torsdagen beroende på vilken dag jag väljer att träna. Anledningen att jag vill ha en hög dag och rätt fri måltid på söndag kväll är att jag nästintill alltid är på middag hos svärföräldrarna då och bjuds på smarrigheter. Jag antar att det svåraste kommer bli den mentala inställningen att fredag eftermiddag = ääääta, men det borde väl funka... Kom gärna med kommentarer till det här upplägget.

UPDATE: Ingen motivation att börja dieta så snabbt inpå förra dieten så börjar min bygga muskler-period redan nu och dieten innan jul uteblir.

Kommentarer
Postat av: Cilla

Jag tycker det verkar rimligt, att chocka kroppen sådär kan nog ge mer resultat för är inte kroppen van då blir den chockad. Och det där med att äta lite en dag och äte mer en annan dag, verkar intressant. Ska bli spännande att följa din lilla resa:)

2010-11-25 @ 14:30:38
URL: http://ijastrong.blogg.se/
Postat av: emliscious

hej!

en fråga- tränar du alltid efter samma veckorschema?

tänker att det kan vara smart att planera in äta mer/äta mindre dagar mer flexibelt beroende på hur träningen planseras?! så de större intagen ligger där de gynnar träningen mest?! =)Vad menas med "träna hårt, äta mycket"?

2010-11-25 @ 16:15:11
URL: http://emliscious.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Cilla: Tack, det tycker jag med... =)

Emelie: Nästan alltid efter samma schema, därför jag tänkte att det kunde vara bra att skifta mellan onsdagen och torsdagen beroende på vilken av dem jag tränar så att jag äter mer på den dagen jag tränar och äter mindre på den jag vilar. på måndagen har jag förhoppningsvis energi från att ha ätit lite mer på söndagen, särskilt kvällen.

Jag försöker visserligen alltid träna hårt, men med mer mat i kroppen kommer mer energi och jag orkar antagligen träna ännu hårdare i hopp om att bygga muskler.

2010-11-25 @ 16:36:20
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: emma s

Tycker det låter som ett bra upplägg! :D (Nu mera får du läsa om min "tävlingsträning" :P på http://www.metrobloggen.se/lucia2011 om du inte redan sett den x)Vasko!! Kolla den du med!! ;D

2010-11-25 @ 19:42:08
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Emilie

Låter som ett bra upplägg! Ska köra något liknande, fast jag ska äta "vanligt" fram till februari/mars och sen dieta fram till sommaren. :)

2010-11-25 @ 21:24:52
URL: http://eightofmay.blogg.se/
Postat av: Johanna

Emma: varför byte av blogg?

Emma: Härligt! Lycka till...

2010-11-26 @ 08:55:02
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: emma s

ska skriva om galna grejer :P som jag inte vill/orkar diskutera hur som helst i ett allmänt forum (läs. inför min familj o annat folk jag känner på 'riktigt'). I alla fall inte så här i början. x) Vill inte redovisa vad en PT kostar, hur mkt p-drinkar jag kommer dricka, hur galet noggrant jag kommer bokföra min mat osv. DD fast jag vill gärna skriva om det! så därför kommer jag ha två ett tag XD vill vara lite mer anonym, typ lite som du ;) (A)

2010-11-26 @ 19:36:58
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Johanna

Emma: jag förstår precis... Folk kan lätt få för sig att man är lite besatt! =)

2010-11-26 @ 23:18:04
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0