Man ska göra det man tycker är roligt...

... och det har jag inte gjort på sista tiden. Jag har känt mig trött, matt, orkeslös och allting har känts jobbigt eller tråkigt. Jag har känt mig konstant ledsen och som att det inte finns några glädjeämnen i livet över huvudtaget. Det har känts otroligt påfrestande. Därför krävs det ändring. I helgen har jag bestämt mig för att jag skjuter upp min tävlingssatsning. Det blir inget Alströmertrofén för mig i år, inte heller några andra nybörjartävlingar som går under sommaren utan jag satsar direkt på det som har varit målet hela tiden, nämligen Body fitness-tävlingen under Fitnessfestivalen i december. Det känns som ett jättebra beslut.

Det här satsningen har dock inte varit för intet utan jag får se det som så att jag har lärt mig mycket om mig själv, kroppen och hur jag och en diet fungerar, vad som passar mig och vad som inte gör det. Det känns ju så klart alltid tråkigt att inte slutföra ett mål men jag får tänka som så att det huvudsakliga målet är detsamma. Alströmertrofén var ett träningstillfälle för mig som jag nu blir utan på vägen... så kan det gå.

Förutom att jag mått dåligt så är en annan anledning att jag inte vill fortsätta att jag inte tror att jag kommer hinna komma i den tävlingsform som jag vill ha. Jag har ingen lust att göra något "halvdant" och att stå på tävlingsscenen utan att vara i tävlingsform känns inte som ett alternativ för mig. Jag hade en bra plan och jag tror att jag hade lyckats om jag hade fortsatt på den banan men man hör så mycket från alla håll och kanter hela tiden så i alla fall jag blev förvirrad och fick aldrig någon riktig klarhet över vad som var rätt. Tyvärr ändrade jag mitt upplägg från min ursprungliga plan och vad jag trodde på och det var nog dumt eftersom det bara skapade förvirring och stress. Men, det är lätt att vara efterklok... =)

Nu är i alla fall tanken att jag ska gå på en diet med högre energiinnehåll där jag ska hitta en bra balans mellan träning, cardio, och framför allt maten. Att hitta en kost som är behaglig att ligga på varje dag där jag känner att jag inte behöver göra stora utsvävningar särskilt ofta, dvs en kost där jag slipper känna att jag måste hetsäta emellanåt. Det känns grymt roligt och jag är väldigt peppad på både träning och kost!!!!

Kommentarer
Postat av: Västgötskan

Sådana beslut är också viktiga, när man inte känner att man har de rätta förutsättningarna. Bra att du har bestämt dig! :-)

2011-04-24 @ 10:01:40
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: Emelie

Håller med föregående. Man måste lyssna på sig själv också. Att plågas och må dåligt är inte optimalt. :) hoppas du haft en bra påsk. Kram på dig och kör hårt ;)

2011-04-24 @ 13:40:55
URL: http://emelieullberg.blogspot.se
Postat av: Emliscious

KLOKT!!! självklart kommer man ha dalar och dippar genom en stor satsning men ändå när man läst har dina dippar känts onödigt djupa. Så ska man inte behöva må och så orkar ingen må i längden! Du har skaffat dig massa erfarenhet som kommer vara nyttig för dig! Det är en vinst! Och som du säger- den dagen Där på scenen- då vill man vara nöjd!!!

2011-04-24 @ 15:32:43
URL: http://Www.emliscious.blogspot.com
Postat av: Friskusmajsan

Låter som ett bra beslut!

2011-04-24 @ 22:11:35
URL: http://friskusmajsan.blogg.se/
Postat av: emma s

Håller med dig...! Bättre att satsa på Lucia om det känns som det gör! :)

2011-04-25 @ 10:09:44
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Vad skönt det är med personer som kan ge upp för sin egen skull. För att det inte känns bra att fortsätta. Som inte behöver ha någon annan anledning att sluta med ett projekt annat än att man själv känner att det inte fungerar längre för en själv. Och oj vad bra start inför december du lär ha nu när du känner din kropp ännu bättre. =).

2011-04-25 @ 10:51:10
URL: http://myviewonafairytale.blogspot.com
Postat av: Nina

Så rätt, så rätt! Glädjen är det viktigaste, utan den kommer ingen motivation (iallafall inte en sund motivation). Det hade slitit för mycket på huvudet och kroppen i onödan. Full fart framåt igen!


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0