Axlar, armar och intervaller...

En sak som är lite knepig är att närman kör två pass på rad, t.ex. styrketräning och sen intervaller på crosstrainer efter det som jag gjorde idag, då har man nästan glömt bort att man har gjort det första passet när man tränat klart... Lustigt det där! =)

Dagens första pass, eller etapp 1/första halvlek kanske man kan kalla det, bestod av axel- och armträning och förtjänar verkligen inte att glömmas bort det för var ett riktigt bra pass med svidande kontakt i alla övningar. Axelträningen bestod av många hantellyft (som jag gillar) och jag testade för första gången att göra den med en arm i taget. Tog bra och var lättare än jag trodde. Ofta tycker jag att det brukar bli betydligt tyngre när man kör med en arm/ben och man måste trappa ner lite på vikten. Inte idag så nästa gång för jag nog höja vikten där. Roligt! Avslutningsövningen för axelträningen var min favoritövning för baksida axlar och det är den ni ser på bilden. Tar finfint! Lite lättare armträning  på det sen så var styrketräningen klar. Mycket bra!

Etapp 2/andra halvlek bestod av intervaller, som vanligt på söndagar. Nytt upplägg på dem också... Från att ha kört 6 st 3min-intervaller och 6 st 2-min intervaller så var det nu 5 st av varje 3 min, 2 min och 1 min som gällde... och jag skulle ljuga om jag inte sa att tanken "jag kommer aldrig att orka" dök upp i mitt huvud under 3 minutersintervallerna... Jag fick faktiskt till ett grymt pass. John påstod att tjejn på crosstrainern brevid mig skrattad elite åt att jag flåsade så hemskt, men jag får väl försvara det med att hon inte tränade tillräckligt hårt om hon hörde hur jag flåsade (som iof var väldigt högt. Själv stängde jag ute det med hög volym på ipoden). Förut har jag nog legat på kring 150 strides/min i mina intervaller men idag kunde jag ligga strax över 160 stides/min istället. Kändes tokbra och tokjobbigt. 1 min intervallerna ar skönast för där kunde jag trycka på ordentligt utan att oroa mig för att inte orka igenom hela... men samtidigt ska det inte vara skönt jämt heller. Hur som helst, jag gillade det och jag fick grymt bra träning. =)

Motion: Styrketräning Axlar & Armar: 10 min crosstrainer, 3 x sittande sidolyft 7 kg, 3 x stående enarmssidolyft 9 kg, 3 x framåtlutande flyes för baksidan 6-7-6 kg, 3 x enarmshantelpress 15 kg, 3 x liggande omvända kryssdrag, 3 x skivstångscurl 17 kg, 3 x hammercurl med hantlar 9 kg, 3 x liggande press från pannan 19,5 kg, 3 x pushdown
Intervaller 55 min på crosstrainern

Kommentarer
Postat av: Petra

Låter som ett grymt, jobbigt underbart pass ;)

2011-08-28 @ 18:24:24
URL: http://fitnessmorsan.blogspot.com
Postat av: Emma s

Det är bara töntar som skrattar åt folk som jobbar hårt!! :o Flåsa på du! ;) Du ser faktiskt pjäckligare ut på bilderna nu (på ett bra sätt), det tar sig! :D

2011-08-28 @ 21:55:24
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vilka snygga shorts hörru! :D

2011-08-30 @ 09:50:04
URL: http://emelieullberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0