Jag dog nästan lite igår...

Herregud vilken plågosam vilodag jag hade igår. Fram tills strax efter lunch gick det ju bra, men sen satte tokhungern in. Efter jobbet låg jag bara helt livlös i soffan (för att göra av med så lite energi som möjligt) och väntade på att min pojkvän skulle komma hem och ge mig föda. Jag låg och led, inte bara av hunger utan av trötthet och orkeslöshet också. Tillslut var jag tvungen att ta tag i matprojektet själv i alla fall. Middagen stillade hungern en kort stund och sen var det tillbaka till samma innan jag äntligen kunde somna. Fy. Onsdagar, vilodagen, är alltid värst hungersmässigt. Tar jag bara mig igenom den så brukar jag veta att jag klarar mig tills lördan då jag kan fylla på med mer mat... Den här veckan har jag ju iof nytt upplägg, men jag misstänker att det kommer kännas likadant. 

Imorse bar det av på en liten löptur. 30 minuter var ordinerade och vilken skilln ad det kändes från förra veckan. Det kändes faktiskt grymt bra första 2,5 km. Jag hade bra flyt i steget, det kändes lagomt jobbigt och det gick faktiskt bra. Sen hade jag en gåpaus uppför en backe och efter det kändes allt mycket jobbigare... eller egentligen mest att det krampade lite i baksida lår... men det blev ändå ett helt okej pass. Jämför man med känslan jag hade förra veckan var det dessutom ett grymt bra pass! Otroligt att jag orkar släpa mig ut och springa efter gårdagens plågosamma hungerskänslor utan nån som helst påfyllnad på energi... Visst kände jag iof att jag inte skulle kunna hålla på hur länge som helst, men det kändes ändå bra... kanske var det bristen på energi som gjrode att det kändes jobbigare efter den första pasuen också... men men, ytterligare ett cardiopass avklarat. Check på den.

Kommentarer
Postat av: fitnesscoachen

Bra jobbat! Hungern på kvällen är oftast inte densamma som på morgonen efter, som tur är! :D

2011-08-25 @ 08:50:47
URL: http://fitnesscoachen.com
Postat av: Annelise

Uff till hungerkänslorna! Så bra kämpat av dig Johanna!!! Grymt bra att köätra upp imorse på din joggingtur på kuppen med din hungriga kropp!! Go-Go -Go Johanna!! HEJA-HEJA!!!!

2011-08-25 @ 08:53:31
URL: http://annelise.blogspoy.com
Postat av: Johanna

Fitnessocachen: Tur det för igår var det verkligen inte nådigt. =) Fast var väl inte helt okej idag heller för var tvungen att ta melliset en timma tidigare än vanligt nu på morgonen...

Annelise: Japp, och att turen kändes så bra också! =)

2011-08-25 @ 09:40:03
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: emma s

Bra kämpat, så otroligt jobbigt när man är så där tokhungrig.... nästan så man funderar på att äta sågspån eller ngt bara bör att få lite bukfylla ;) bra inställning att det kommer gå över! :D

2011-08-25 @ 09:58:48
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Jennie

Jag har hittat hit till din blogg och börjat läsa och nu har jag en fråga. Varför tränar du cardio? Förstår att du bränner kalorier, men jag kan inte se att det lilla positiva uppväger det negativa i att träna cardio (katabolism, ökad hunger), speciellt under deff då man vill behålla så mycket muskler som möjligt. Och att träna cardio direkt innan styrketräning är ju det sämsta man kan göra för anabolism och kvalitet i styrketräningen. Förklara gärna! :)

2011-08-26 @ 09:06:44
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: Johanna

Jennie: Jag tränar inte cardio innan styrketräningen. Jag kör 10 min lättare uppvärmning innan varje pass. Annars har jag 5 relativt korta cardiopass per vecka för att kunna hålla maten så hög som möjligt för att undvika att tappa muskler så så sätt. Jag har fått ett upplägg som är anpassat till mig. Det finns många vägar att gå men det här är den som jag har valt.

2011-08-26 @ 09:14:48
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jennie: Angående hunger så är jag som hungrigast de dagar jag inte kör varken cardio eller styrketräning, som i onsdags. =)

2011-08-26 @ 09:15:47
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0