Det hade man aldrig kunnat tro...

... att idag har jag testat zumba.

Jag som hatar gruppträning och då framförallt såna i mina ögon "löjliga" pass som zumba... men där var jag, nästan längst fram och försökte hänga med så gott det gick... men det gick som förutspått inte så vidare bra. =) Det där med tjo och tjim, skaka, vicka, hoppa och ha sig är verkligen inte min grej. Nu har jag i alla fall provat.

Jag har faktiskt aldrig dragits till gruppträning. Jag vet många tjejer som börjar gå på pass, typ aerobics, spinning, pump, och sen flyttar ut till gymmet istället... men jag har aldrig tyckt att gruppträning varit nått för mig. För det första så tycker jag inte om att bli tillsagd vad jag ska göra. För det andra tycker jag att gruppträning omöjligt kan vara det bästa för mig att få ut det mesta av mitt träningspass, jag kanske inte är trött i magmusklerna när situpsdelen eller liknande är klar, eller trött långt innan. För det tredje så tycker jag att det måste vara oerhört svårt/omöjligt att ha nån sorts mål med sin träning när man endast tränar pass. De enda pass jag förstår mig på är rena konditionspass som spinning, men i övrigt... nej... För det sista, så gillar jag inte tjo och tjim som jag tycker den mesta gruppträning består av.

Men bara för att gruppträning inte är nått för mig så betyder det ju inte att det inte är bra på sitt sätt. Jag tycker att det är grymt för människor som inte känner sig så jättemotiverad till träningen. Då är det ju bara att ta sig till gymmet så fixar instruktören resten. Även om man inte vet hur man tränar i gymmet (nu är gymmet iof inte den enda andra träningsformen man kan sysselsätta sig med). Det är "the easy way" helt enkelt! Sen är det ju väldigt populärt också så nått måste ju vara bra med det... Det viktigaste är att man hittar den träningsform man själv tycker om, annars blir det aldrig hållbart i längden. Gruppträning är som sagt inte min grej. =)

Kommentarer
Postat av: emma s

Ha-ha! :p

2011-12-06 @ 21:31:39
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofi

Varför tycker du Zumba är "löjligt"?

2011-12-06 @ 22:13:01
Postat av: Annelise

Ha-ha... "tjo och tjiiim" ... jag får roligabild i huvudet nav vad som händer... lter lite som ritserie-figurer he-he... ellet så ser det ut i mitt huvud när jag läser ditt inlägg iaf;) :):)

2011-12-06 @ 23:07:58
URL: http://anneliseaf.blogspot.se
Postat av: Johanna

Ann-Sofie: Eftersom det känns som att fokuset inte är på träning i första hand utan mer på tjo och tjim, skaka, vicka, hoppa m.m. Call me oldfashioned, men jag gillar mer traditionella träningsmetoder och därför tycker jag att nyheter och trender oftast är just "löjliga" eller onödiga. Men som jag sa, det viktiga är att man hittar den träningsformen som passar just sig själv bäst.

2011-12-06 @ 23:28:55
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofi

Ok, call me old fashioned men det är lite svårt att inte bli en aning provocerad av ditt inlägg. Just Zumba är inget för mig heller och jag håller helt med om att det är viktigt att hitta det som passar just mig.

MEN att sen säga att man inte kan ha något mål med träningen eller att det är den enkla vägen tycker jag är hemskt trångsynt.

2011-12-07 @ 07:48:43
Postat av: Jessica

Verka som de e hit man får leta sig om man ska få tag i dej hörru;-)!Hur kan jag inte veta om din träningsblogg!?

hahaha kan inte tänka mig dig på zumba...hehe hade jag vela sätt:) Och jag förstår du inte är en gruppträningsmänniska... e rätt överraskad att du testa:) Jag är ju som du vet en grupptränare...fast.. jag e inte så mycket för tjo å tjim heller.. du vet.. de där "glättiga".. mer för "blod, svett och tårar"...vill inte ha alltför optimistiska instruktörer.. Pump va dock bra för mig eftersom jag inte kunde träna i gym själv.. och jag var för lat för att plåga mig så själv..Många pass e ju roliga och bra för man får ju röra på sig....finns så många pass att det kan fånga upp dom flesta å få folk att röra på sig mer...Själv måste jag dock upp i gymmet nu! Man ha ju olika saker man måste jobba på...Jag förstår vad du menar med målen.. det är svårt att individualisera träningen om man bara träna gruppass också..jag måste upp i gymmet nu för att öka muskelmassa tex. (jag har ju mätt de nu.. jag är tjock johanna bara så du vet..fet...lr ja.. de kanske inte va det dom sa men jag tolkar det så)Så nu får du ge mig lite tips:)..jag är som du vet inte så hemma i själva gymmet.. I övrigt så va det kul att läsa här om din träning:) tycker du e super duktig:)! Framförallt impad över att du kunna hålla dig borta från godis;-)

2011-12-07 @ 09:05:27
Postat av: Pernilla

Hallå! Håller med dig angående gruppträningspass. Tjo och tjim är verkligen inte min grej, inte när det gäller träning iaf. Spinning funkar för så kan man liksom "gå in i sig själv". Men det är ju tur att vi är olika och gillar olika saker. Annars skulle det kanske bli för trångt i gymmet om alla föredrog det. =) Förresten såg ryggen på dig på Fitnessfestivalen, tänkte gå ikapp och hälsa men tappade bort dig i vimlet. Ha en fin vecka! Kram

2011-12-07 @ 11:37:31
URL: http://fitnesspuman.blogspot.com
Postat av: Emelie

Haha jag känner igen mig. ;)

Kommer ner till göteborg 14-18 december. Kanske sugen på att träna eller så? :)

2011-12-07 @ 14:59:57
URL: http://emelieullberg.blogspot.com
Postat av: Satu

Vilket underbart inlägg! Haha! Förstår dig precis, jag själv avskyr alla slags pass som finns. Och Zumba sen också! Jag har själv testat nått aerobic pass nångång förut och det var nog det värsta jag varit med om. Bara en massa "tjo och tjim" som du sa! Aldrig mer! Styrketräning is the (only) shit!

2011-12-07 @ 22:15:19
URL: http://satumustonen.blogspot.com
Postat av: Västgötskan

Klart man kan ha mål med träningen även om man går på grupp-pass?!



I yoga kan man ha som mål att bli så rörlig att man klarar av övningarna i den djupaste/svåraste rörelsen. I box kan man finslipa tekniken, osv osv.



Vad gäller just pump så är det ju väldigt lätt att anpassa. Vet man att man inte var trött efter förra passets ryggdel, lägg på mer vikt.

Var man trött innan det var klart, ta av vikt.



Men håller med dig i att man ska hitta det som passar en själv allra bäst!

Däremot håller jag definivt inte med om att gruppträning är "the easy way".

2011-12-07 @ 22:26:35
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: Johanna

Västgätskan: Med "the easy way" menade jag att just för personer som är omotiverade så är det lätt att gå på gruppträning eftersom man får ett helt pass serverat, färdigkomponerat och klart där alla delar har tänkts ut av någon annan. Lätt och smidigt! Inget negativt med det alltså. Jag förstår din tanke kring målen och jag håller med till viss del, men saknar ändå individanpassning och mer konkreta mål.

2011-12-08 @ 00:12:00
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Johanna

Pernilla: Osis att vi inte sågs... =)

2011-12-08 @ 00:13:09
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0