Diettankar...

I torsdags kväll och fredags var första gången som jag fuskade på min diet inför Alströmertrofén. Första och enda hoppas jag. Jag fick plötsligt erfara hur svårt det kan vara att gå på en strikt diet. Det passar sig nämligen inte vid alla tillfällen. Det passar sig till exempel inte när man åker iväg på kick-off med jobbet. Jag hade förberett med att ta med mig flera olika shakes oc barer men valde att inte ta med matlådor iom att det inte kändes särskilt trevligt att inte kunna äta med de andra. Bra beslut! Det hade inte passar sig helt enkelt... Men det var svårt och jag höll det hela torsdagen med beslöt mig den för att äta den 3-rätters som bjöds på kvällen. Otroligt god. Jag bestämde mig även för att ta en full ätardag igår, fredag, iom att de hade så otroligt god mat på stället så det ar bra att "passa på"... Ett vettigt beslut kan tyckas men samtidigt så hade jag bestämt mig innan för att bara ha en ätarkväll den här veckan och ingen heldag, abslut inte en kväll och en dag... Men men, det ar det som skedde och jag tycker nog fortfarande att det var rätt beslut för stunden. Dock får jag lida nu efteråt. Jag känner mig tjockare än vanligt och det känns som att dieten går åt helt fel håll. Jag känner mig ytterst tveksam till om jag kommer nå mitt mål om 68,1 på fredag. I dagsläget känns det omöjligt. Jag känner mig även tveksam till om mig viktnedgång kommer att räcka till tävlingsform den 11 juni... men det återstår att se...

En vecka till (hela vecka 6) kommer jag att fortsätta med samma upplägg som jag har nu. Sen kommer jag att lägga till mer cardio. Jag har sett att andra som ska ställa upp i samma tävling kör helt sanslöst mycket cardio redan nu... ca 2 timmar om dagen... I dagsläget kör jag 5x45 min i veckan. Jag kommer nog att öka det till 7x45 min från och med vecka 7 om jag inte kommer på nått bättre upplägg. Jag vill inte köra för mycket cardio nu i början för att kunna lägga in en extra växel och dessutom för att orka hela vägen.

Annars känns allting rätt bra... jag är bara orolig att jag inte tappar och inte tappar tillräckligt... men jag kör på! Håll tummarna! =)

Kommentarer
Postat av: linnea

hej hej!

Läste ditt kostupplägg och undrar om du inte bord eminska på kolhydraterna? du äter dem vid nästan varje måltid?

2011-02-05 @ 22:08:03
Postat av: Johanna

Linnea: Jag anser inte att det är något fel på att äta kolhydrater. Gör du? Jag anser att jag behöver dem vid nästan varje måltid. =) Längre fram i dieten kommer jag att variera upplägget lite och laborera mer med proportionerna mellan protein-kolhydrater-fett.

2011-02-05 @ 23:19:18
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Tessan

Det är lång tid kvar till tävlingen. Vet du fler som ska vara med i den? Isf vilka? Har du blogglänkar?

Hälsn. en bloggläsare som ska kolla på tävlingen

Lycka till!!!!!!

2011-02-06 @ 07:53:48
Postat av: Anonym

För oss som inte kan detta med kost så bra så har jag en fundering. Går man upp i vikt så lätt för att du äter mer än vad du ska vid några tillfällen så. Hur ska man kunna lägga upp ett bra matschema och hur kan jag kolla hur mycket fett, kolhydrater och proteiner jag får i mig.

2011-02-06 @ 07:55:28
Postat av: Johanna

Tessan: I min länklista så ska Ems och Candy vara med.

Anonym: Du går väl inte direkt upp i fettvikt men du lägger på dig massor med vatten så vågen visa oftast några kilon plus dagen efter en ätardag. För mig tar det flera dagar att komma tillbaka till "nolläget" igen. Dessutom stannar ju din viktnedgång av. För att lägga upp ett matschema krävs rätt mycket kunskap om vad man ska få i sig. jag väger all min mat så jag vet exakt hur mycket. Sen har jag räknat ut exakt hur mycket jag får i mig efter näringsinnehållet på varje råvara.

2011-02-06 @ 10:44:42
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: linnea

nej jag menar inte att det är fel med kolhydrater! jag äter dem till varje måltid =) men jag ska inte deffa till tävling! kolhydrater är energitäta och de gör att du måste bränna ännu mer! mer in kräver mer ut!



men du kan ju inte ge upp så här långt innan tävling! fast jag får erkänna att jag inte fattar varför du inte tar lite experthjälp med kosten! deff är ju jättesvårt att få till själv!!

2011-02-06 @ 10:56:19
Postat av: Eyal

I know your feeling :-) Jag fick inte någon ätardag de sista 7 veckorna på min deff. Och 3 veckor innan tävlingen åt jag en pizza. Kände mig tjock och svullen och trodde att allt gick åt helvete. Det gjorde verkligen inget. Kom till tävlingen i mitt bästa form (kunde inte vara bättre). Och det kommer du att göra oxå! Att du lägger på dig vatten betyder inte att kroppen slutar förbränna fett.



Ang. cardio: tycket du gör helt rätt med att öka på cardio allt eftersom. Ingen anledning å köra 2h cardio så länge innan tävlingen. Hur mycket cardio ska dom köra en månad innan tävlingen? 3-4h? Sjukt!



Ang. kolhydrater: min coach la mina kolhydrater på morgonen och i samband med träningen. Tror inte det finns rätt eller fel här. Det är bara att prova sig fram.



Lycka till!

2011-02-06 @ 12:31:41
URL: http://eyalmualem.com
Postat av: Christer

Ja man kan inte alltid anpassa totalt men med sunda tankar kan man komma rätt långt.

2011-02-06 @ 19:41:07
URL: http://wellnessfight.ninjus.net/
Postat av: Emelie

Kör ditt eget race och skit i alla andra.

Kan ju meddela att jag fuskade några dagar innan tävlingen tom och det gick ju bra ändå ;) hihih

Kram på dig

2011-02-07 @ 11:34:29
URL: http://metrobloggen.se/emelieullberg

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0