Jag känner mig ur balans...

... särskilt matmässigt. Ena dagen äter jag jättebra men var och varannan dag blir det godis och onyttigheter. I går blev det stooor hotellfrukost, mycket mat och 400 gram choklad. I tisdags blev det 750 gram godis, Ben & Jerrys och mycket hårdost. I lördags blev det... I fredags... Ja, the list goes on. Det som känns jobbigast med det hela är att vikten tickar ganska snabbt uppåt. Jag är nästan uppe på samma vikt som innan jag påbörjade min diet efter nyår. Det känns INTE bra. Jag känner mig tjock och fettblobbig varje dag. Kläderna har blivit antingen för små eller trånga. Jag känner mig stor och klumpig. Men ändå så köper jag godis om och om och om igen. Inte lite utan mycket ska det va... Ju mer desto bättre.

Annars känner jag mig oerhört trött, ledsen och rätt deprimerad för det mesta. Det är inte mycket som känns kul utan det mesta känns jobbigt, dumt, tråkigt och som att jag inte orkar. Livet är INTE på topp just nu.

Kommentarer
Postat av: Nina

Jobbigt... Prova att ta en veckas paus från allt som du brukar göra? Så att du hinner landa och suget kommer tillbaka? Och kanske prova LCHF-style (kanske mer träningsanpassad och mindre bacon) om du har mycket bekymmer med sug efter socker? LCHF är inte alls min grej personligen, men jag kan se att det passar vissa. Många upplever att de kan unna sig ofta men ändå gå ner... Sen vet ju du säkert lika bra som jag att det blir en dålig spiral av socker-frosserier, men det kan vara bra att höra av andra att det nog påverkar din depp mycket.

Bara tankar. Kram på dig, och hoppas att du mår bättre snart!

Postat av: Johanna

Nina: Tack för omtanken. Jag har ätit enligt LCHF-style rätt länge nu faktiskt, men suget finns kvar. Det påverkar verkligen och väldigt mycket också... Tråkigt, tråkigt, tråkigt!

2011-05-27 @ 09:48:33
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Västgötskan

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver! Sockersug är oerhört irriterande. Man kan inte stå emot det, men när man väl proppat i sig det så mår man sååå dåligt och får ångest! :-(



Jag kämpar med mitt "sockerberoende" också och lyckas ibland hålla godisätandet till helgen, men ibland inte... Jag VET att jag inte borde äta godis alls, för att helt bli av med det. Men hur kul är det...? :-P



Hoppas du mår bättre snart. Tyvärr är det väl en ond cirkel. Mår man inte bra i övrigt, äter man mat/godis för att "trösta" sig och då mår man bara sämre.



Kram V

2011-05-27 @ 10:04:16
URL: http://rundarocksaenform.blogspot.com
Postat av: calle

Övertränad, kanske? Du har ju trots allt gjort massiva framsteg de senaste månaderna!



Men jag skulle byta träningsform några veckor. Som bekant är det jobbigt att köra både anaerob och aerob träning samtidigt, så unna dig en periodisering med uteslutande aerob träning ett tag (för att få pump, flås och energi). Angående LCHF så är jag faktiskt kritisk. Högvärdigt protein och långsamma carbs är det som gäller, inte minst för att "vänja in" kroppen vid att äta saker som till en början inte smakar gott. Efter 4-5 månader så börjar till och med gröt utan frukt, sylt eller annat trams smaka ganska gott och nyanserat ;)



Ge inte upp!

2011-05-27 @ 12:23:08
Postat av: S

Som föregående talare säger jag också övertränad? Lätt att man tappar suget då, tror det går att kolla upp via ett blodprov om du vill vara helt säker! Annars får du kämpa på :) Snygg kropp har du börjat bygga dessutom!

2011-05-27 @ 20:16:58
URL: http://superhjaltinnan.blogg.se/
Postat av: emma s

Noo... :( inge bra att vara nere! Klart d kan vara träning o mat som gör en nere ibland, men finns ju mycket annat i livet som man kan behöva pussla med för att få ordning på humöret! Pussla, pussla... Kramar!! :)

2011-05-27 @ 23:23:31
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: elli

När jag tappar lusten till träningen och bara vill trycka i mig choklad hela dagarna brukar jag vända det genom att tänka att jag inte FÅR vara nyttig, att jag inte FÅR dra till gymmet. Beror ju på hur man är som person men då blir jag extra taggad att göra just det jag inte får! :)Dessutom är det kul att bara leka loss på gymmet, att inte alltid göra övningarna som man brukar, senast jag körde chins (med pass..) så bytte jag grepp, typ klättrade upp och ner med en hand i taget och drog upp mig en gång för varje byte, det blev faktiskt mycket roligare än att bara dra upp och ner! lycka till:)

2011-05-28 @ 07:59:05
Postat av: Johanna

Träningen känns bra, rolig och går dessutom väldigt bra också... Maten som krånglar... men nu har jag lagt upp en ny plan! =)

2011-05-28 @ 11:11:06
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0