Personer som imponerar på mig...

Imorse när jag var ute på min vanliga morgonpromenad så mötte jag som vanligt en hel del andra motionärer. Av dem var det en tjej som utmärkte sig utöver det vanliga. Det var en relativt ung tjej som var kraftigt överviktig och var ute och gick med rullator. Ung tjej med rullator, sorgligt kanske ni tänker... men jag blev så himla glad och imponerad! Tjejen använde sin rullator för att faktiskt kunna vara ute och motionsgå och hon lyckades hålla ett riktigt bra tempo tack vare den. Jag blir alltid så glad när jag ser rejält överviktiga personer som motionerar och tränar. Helst av allt skulle jag vilja stanna dem för att ge dem beröm eller ropa "kämpa på", fast jag har aldrig gjort det eftersom jag inte vet hur det skulle mottagas. Även riktigt gamla personer som motionerar och tränar skapar samma känslor i mig. De är så duktiga! Det går inte alltid fort och kanske inte är den längsta rundan, men de är ute där och gör det och det är det som är huvudsaken!

Vi vet väl alla hur svårt det kan vara att komma igång med träningen efter att ha vilat ett tag. Det tar emot och man måste tvinga sig själv några gånger innan man kommer in i det igen. Därför kan jag nästan inte föreställa mig hur hög tröskeln är för att komma igång om man är helt ovan och dessutom har en massa övervikt att bära på som gör det ännu jobbigare. En person som har lyckats och som fortfarande kämpar varje dag är Robine. Hon har gjort en otrolig resa och är grym helt enkelt! En sann inspiration för oss andra!

Jag älskar tv-program som Biggest Loser, Du är vad du äter och liknande som försöker lära överviktiga eller ohälsosamma personer ett hälsosammare sätt att leva. Istället för att stoppa in mer och mer pengar på att göra magsäcksoperationer kanske man borde lägga mer resurser på att lära folk hur man lever hälsosammare... men det går det ju att skriva en hel uppsats om... Det jag ville ha sagt är att jag imponeras stort av överviktiga personer som tar själva tag i sitt problem, börjar motionera och hitta en aktiv och hälsosam livsstil!
Tummen upp för er!

Kommentarer
Postat av: Emma s

Ja , det är coolt med folk som tar sig över till synes oövervinerliga hinder med hjälp av bra viljan! :))

2011-11-09 @ 15:51:41
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: anna

ja, nu ska ju läkare kunna ordinera fysisk aktivitet istället för piller! super tycker jag!

2011-11-09 @ 21:45:11
Postat av: Dieseldoris

En grym inspiration i vardagen kan man säga :)

Kloka ord. Håller med Anna ordinera fysisk aktivitet istället för piller. Motion är verkligen den bästa medicinen :)

2011-11-09 @ 22:55:10
URL: http://dieselandtraaash.blogspot.com
Postat av: M

Jag är själv lite överviktig och tycker det är jättesvårt att ta tag i det och börja träna och äta rätt. Jag läser din blogg varje dag och du inspirerar mig verkligen!

2011-11-10 @ 06:09:29
Postat av: Dessi

Jag håller med! :)

2011-11-11 @ 09:42:02
URL: http://www.dessi.se

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0