Idag har jag tränat med PT för första gången...


2011-10-30
Idag var det dax för mig att inkassera min vunna PT-timme (som egentligen var mer 1,5 h). Mitt önskemål var ju som jag sa förut att få träna ben, och ben blev det. Jag fick både tekniktips och alla de möjliga övriga tips, t.ex. att dra upp tempot betydligt när jag kör. Snabbare hastighet = större kraftutveckling = större muskler, något jag läst om å forskningssidorna i Body men inte kommit till att använda. Det var sjukt jobbigt. I kombination med dropset i varje övning så blev det om möjligt ännu jobbigare. Knäböj 80 kg - drop till 60 kg gick finfint. Sen kom vi kanske till det svåraste med hela passet, benpressen. Jag har ju nämt innan att jag inte brukar gå så jättedjupt där för att jag helt enkelt inte tycker att det känns bra... men nu var det djupt som gällde, att gå ner tills rumpan började släppa. Tydligen hade jag bra rörlighet så det skulle gå finfint, om jag vågade, vilket jag inte gjorde. Det kändes så oerhört obehagligt och vi fick sänka vikten lite för att jag skulle kunna prova men ändå gick det bara kanske var fjärde repetition... men vid det fjärde setet gick det lite bättre i alla fall och trött var jag, särskilt i framsidan... Vidare till utfallsgång med skivstång. Jag har bara kört med hantlar innan men skivstång var även det sjukt jobbigt... särskilt när man ska gå hysteriskt långt och hålla ett högt tempo. Suuuuugande i benen kan jag lova. Det blev även liggande lårcurl, sittande lårcurl, benspark och stående vadpress... alltså vanliga övningarna, men på ett nytt sätt. Grymmaste övningen på hela passet var helt klart sittande lårcurlen där vi körde excentriskt, ds. jag höll emot på vägen tillbaka och han drog för att få ner den. Jag trodde mina muskler skulle hoppa bort från kroppen! Har jag inte träningsvärk i baksida lår imorn komme rjag aldrig ha det mer... Eller ja, jag tror jag kommer ha träningsvärk i hela benen och det kommer kännas så sjukt härligt! =)

Magträningen kom vi fram till att jag är vääääldigt svag i magen, vilket jag redan visste. Vi gjorde två grymma övningar som tog jättebra även fast jag var hur svag som helst och inte orkade många repetitioner alls... Sen blev jag även avrådd att köra statiska övningar eftersom jag inte är tillräckligt stark för dem vilket jag i och för sig har förstått själv i och med att jag alltid får ont i ryggen när jag gör dem. Skönt att få det bekräftat i alla fall.

Jag har ju aldrig tränat med PT förut och har faktist varit lite skeptisk till det... men jag blev positivt överraskad och tyckte att det var väldigt bra. Det hjälpte mig absolut på många sätt och jag har fått en hel del nytt att tänka på. Sen tror jag att det är viktigt att man väljer rätt PT också, någon som passar för dina mål och din inriktning.

Motion: Promenad 95 min, Styrketräning Ben & Mage

Kommentarer
Postat av: HurtMaja

kul!

2011-11-24 @ 15:26:07
URL: http://hurtmaja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0