Carbs, carbs, carbs, give me some carbs...

Bild från i somras när jag hämtade ut min kära Carbonox (bland annat)

Jag måste slå ett slag för kolydrater efter träningen.... Jag tillhörde länge dem som "bara" tog en proteindrink efter gympasset och sen var det bra... men sen i våras har jag kört med protein och snabba kolhydrater efter träningen och just kolhydraterna är verkligen nått som jag känner skillnad av. Förutom preworkout-produkter tycker jag att det är rätt svårt att känna nån sorts effekt av kosttillskotten men jag brukar i alla fall tro att de gör nytta och hjälper mig på vägen mot mina mål. Snabba kolhydrater direkt efter passet kan jag nästan känna hur de sugs upp i musklerna och hjälper dem att återhämta sig, växa och bli stora (tillsammans med proteinet givetvis). Det känns faktiskt grymt och jag tycker att jag har lagt på mig lite mer muskler sen jag började med det också. Till en början så använde jag mig av Vitargo, men sen i somras så har jag kört på Olimps Carbonox. Fördelen där (förutom priset) är att man slipper "papperssmaken" och istället har en väldigt massa goda smaker att välja på. Själv har jag Citrus just nu och när man blandar det med mitt chokladprotein så blir det en minst sagt lustig smak, men god. Både jag och min pojkvän gillar den! =)

Kommentarer
Postat av: emma s

Ahaaa, det är därför du blandar så konstiga smaker i din shake! Trodde det var olika p-pulver du blandade x) men är inte kolisarna mest till för att lägga in energi i muskeln inför kommande pass? Och att det i stort sett bara är proteinet som bygger...? Or...? Bra att du gillar dina pulver iaf! :D

2011-09-06 @ 15:18:29
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Jennie

Studier har visat att kolhydrater + protein efter träning bygger bättre än bara kolhydrater. Kolhydraterna hjälper till att göra kroppen anabol. Direkt efter träningen är GLUT-4 maximalt aktiverat, vilket gör att glykogenuppbyggnaden i muskelfibrerna gynnas - för att utnyttja detta behövs kolhydrater. För lite kolhydrater efter träning minskar dessutom proteinsyntesen då glukos behövs för detta och minskad blodglukosnivå ger negativa förändringar i muskelfibrernas proteinbalans!



Det finns många anledningar att äta kolhydrater efter träning!

2011-09-06 @ 17:05:04
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: Jennie

"...bygger bättre än bara protein" skulle det förstås vara även om det jag skrev också stämmer förstås. :)

2011-09-06 @ 17:05:57
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: Emma s

Ahaa..!

2011-09-06 @ 19:02:54
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Vas

Frågan är ju sedan om det verkligen är värt med extra kolhydrater efter träning med tanke på hur lite musklerna töms med under ett "normalt" gympass.



Men jag skulle mummsa några godisbitar istället för något äckligt pulver ;)

2011-09-06 @ 21:04:52
Postat av: Vas

Jennie: Jag tycker du ska läsa denna tråd. http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=97499

2011-09-06 @ 21:19:59
Postat av: Johanna

Vas: jag gillar pulver... eller grejen är att jag kanske gillar godis för mycket... Jag tror inte att det skulle stanna vid "några godisbitar" för mig som du kanske vet... =) Sen om det är värt det eller inte är en annan fråga... Jag gillar det iaf. =)

2011-09-06 @ 21:30:25
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Jennie

Vas: Studien jag läst säger att protein I KOMBINATION med kolhydrater, det kanske var lite otydligt i mitt första inlägg, ger större proteinsyntes och minskad nedbrytning av kroppseget muskelprotein än intag av bara protein. Min studie är från 2010 eller 2011, gjord på IME i Umeå, har ingen länk dock... Studien du länkade till var ju tre år gammal, nya rön kommer hela tiden. :)

2011-09-07 @ 08:42:54
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: Jennie

Här har du en artikel från 2010 som säger att kolhydrater + protein minskar nedbrytning och ökar syntes:

Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol. 2010 Aug;299(2):R533-40. Epub 2010 Jun 2.

Muscle protein breakdown has a minor role in the protein anabolic response to essential amino acid and carbohydrate intake following resistance exercise.

Glynn EL, Fry CS, Drummond MJ, Dreyer HC, Dhanani S, Volpi E, Rasmussen BB.

2011-09-07 @ 08:45:46
URL: http://alskatraning.wordpress.com
Postat av: j

var gärna med i min tävling =)

2011-09-07 @ 08:59:33
URL: http://kallasjessika.blogg.se/
Postat av: emma s

Det är en djungel det där, som det mesta, att titta på en artikel hjälper knappast för att komma fram till vad som är "sant". Man kan hitta artiklar som säger allt möjligt, missförstå mig rätt. Men det är alltid intressant med en ny vinkling eller inlägg till den stora pågående diskussionen gällande kost och träning! :) Jag ska kolla efter artikeln eller du kanske har en länk, Jennie?

2011-09-07 @ 10:32:54
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Vas

Jennie den studien du hänvisar till snackar om EAA efter att ha tittat lite snabbt bara?



När jag hör någon säga protein så tänker jag oftast på intakt protein och då, vad jag sett, så finns det inget som visar på någon ytterligare effekt av kolhydrater. Det du hänvisar till var mer eller mindre redan känt sedan innan dock (se artiklar i tråden).



Men när du säger protein så antar jag att du menar EAA i fri form? :)



Så, EAA + kolh = proteinparty

Protein ("intakt") + kolh = kolh ger ingen extra proteinparty.



Men har du någon studie som visar på något annat än det jag säger så får du jättegärna visa mig fel. Bara bra i så fall :)

2011-09-07 @ 18:18:20
Postat av: Johanna

Jag hejar på diskussionen utan att ge mig in i den. Passar på att lära mig lite istället! =)

2011-09-08 @ 07:15:42
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0