Härlig ryggträning...

Dagsfärsk bild...
Imorse var jag ute på en liten morgonpromenad. Jag började lite senare idag så behövde inte kliva upp särskilt tidigt. Jag och min pojkvän brukar försöka röra på oss 2 ggr i veckan, tisdagar och torsdagar, för att få in lite mer rörese. Vi har ju båda väldigt stillastittande jobb och jag har inte särskilt mycket vardagsmotion heller. Ibland blir det promenad och ibland löpning. En bra vana helt enkelt!

Idag var det dax för ryggträning på gymmet. Jag har fortfarande inte skaffat några nya gymhandskar så dragremmarna blev flitigt använda. Normalt sett har jag dem vara i latsdraget, hantelrodd och när jag kör latsdrag i CCn (endast vänstern). Idag hade jag dem på alla övningar utom ländryggsmaskinen. Tur var det för det hjälpte mig att då till ett riktigt bra pass. Jag höjde vikten i cablecross-latsdraget och det kändes helrätt. Jag försökte även att höja vikten i rodden, men då tappade jag kontakten så jag får nog ha lite mer tålamod där. För ca 1,5 år sen körde jag alltid väldigt tungt i både rodd och latsdrag. Jag kämpade och slet och hittade ingen kontakt... Då blev jag frustrerad och körde ännu tyngre utan att få några vidare resultat. Nu kör jag lättare och hittar oftast kontakten ganska bra. Det känns mycket bättre och träningen blir roligare. Förut tyckte jag att rygg var riktigt tråkigt att träna, nu hör det till favoriterna. Jag tycker mig se bättre resultat också... Hoppas det i alla fall. =) Jag försökte mig även på vanlig skivstångsrodd, men det funkade inte. Jag har haft ont i ryggen och lite av en låsning på vänster sida så jag har undvikit just rodd, men även böj och mark. Blir till att pausa de övningarna ett tag till. Dagens pass blev bra även utan skivstångsrodd. =)

Dagens träning:
4 x latsdrag 55-55-55-50 kg
4 x latsdrag i CC
4 x rodd 50-55-50-50 kg
3 x 10 hantelrodd 24 kg
3 x roddmaskin (enarm)
3 x latsmaskin
4 x ländryggsmaskin 40 kg

Promenad 55 min

Kommentarer
Postat av: em eriksson

kontakt före vikt helt klart! men vissa övningar behöver jag lassa på för att få kontakt- andra övningar kräver mindre vikt för att ge samma känsla! intressant!

bred rygg och knölig! bra där =)

2012-04-13 @ 08:46:17
URL: http://emliscious.blogspot.se/
Postat av: Anonym

Hur gör du lats i CC?

2012-04-13 @ 08:49:47
Postat av: Petra

Kontakt is da shit :)

I just rygg måste jag oxå ha lättare för att få kontakt. Annars är det andra delar av kroppen som sliter ;)

Å du! Du är långt ifrån betongklump eller vad det va du skrev ;P

2012-04-13 @ 18:12:48
URL: http://fitnessmorsan.blogspot.com
Postat av: Johanna

Em: Ja, jag behöver också lassa på i vissa... Mycket knepigt. Man får hitta det som känns bäst helt enkelt.

Anonym: Jag tar tag i båda handtagen (de övre) och ställer mig på knä i mitten, sen drar jag ner handtagen som i ett vanligt latsdrag. Jag ska lägga upp film när jag kör så fort jag får någon att filma mig, men här kan du se hur en annan tjej kör samma övning:http://www.youtube.com/watch?v=8wxw-NYfZUs

Petra: Kontakt is the shit! =)

2012-04-13 @ 19:32:03
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Sandra

Supersnygg rygg/axlar, vad avis jag blev ;)

Hoppas sjukdomen håller sig borta !!

2012-04-19 @ 10:02:28
URL: http://mittnuochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0