Motivation och att sätta igång med träningen...

Nu ska jag bara bli av med den här dumma förkylningen och sen så ska jag komma igång med träningen igen efter min evightslånga viloperiod. Jag har aldrig vilat så länge som jag gjort nu. Det känns riktigt konstigt faktiskt... men det har samtidigt varit rätt välbehövt också. Mina knän gör inte ont alls längre. Innan kändes det som att nått hoppade omkring och det knäppte till varje gång jag böjde mig. Mina benhinnor känns inte av alls kängre heller. Eventuella smärtor i axlar och handleder är också som bortblåsta. Mycket bra. "På köpet" har jag dock fått kontant ont i ryggen, vilket jag alltid får när jag inte rör mig. Som sagt, så fort förkylningen är borta så ska jag komma igång med träningen igen. Det är ju många som ska sätta igång nu i och med det nya året och gymmen kommer troligtvis vara fulla ett tag framöver, innan det börjar droppa av igen. Därför tänkte jag skriva ner hur jag tänker kring att starta upp träningen och sen behålla motivationen. Kanske hjälper det någon. =)

När man börjar träna efter att ha vilat tycker jag alltid att det är svårt att komma igång på riktigt. Man vill, men det tar emot. Kan tänka mig att det är samma sak för alla som ska infria sina nyårslöften nu. Min strategi till det hela är helt enkelt att härda ut. Man får tvinga sig några gånger tills man kommer in i det igen och då kommer det att gå lätt. Helt enkelt gå till gymmet även om man kanske hellre vill sitta i soffan just då. Det ÄR roligt och det blir bättre. Ju längre man väntar desto svårare blir det!

Hur ska man sen göra för att fortsätta hålla motivationen uppe? Det kommer ju alltid finnas dagar som motivationen kanske tryter på... Jag brukar helt enkelt se träningn som ett jobb. Min träning är ju styrketräningen och allt annat (promenader, löpning, crosstrainer, etc.) ser jag som komplement. Styrketräningen ska göras, det andra beror lite på hur jag känner, vad jag vill och vad jag har tid för. Jag har 5 styrkepass som ska genomföras varje vecka och så är det bara. Vanligtvis sker dem även på samma dagar och då är det bara till att de till att masa sig till gymmet då. Har jag någon bra anledning till att inte träna just den dagen så kan jag skjuta upp det till nästa, men det händer inte jätteofta. Vad är det som säger att det blir lättare nästa dag? Självklart ska man lyssna på sin kropp och inte träna när man är sjuk, men annars är det ju inte mycket som sätter stopp. Det viktigaste är ändå att jag gör mina pass varje vecka. Hela kroppens muskelgrupper ska tränas varje vecka. Punkt slut. Utropstecken till och med! Ju nogrannare jag är med det desto roligare blir träningen. Ju mer jag tränar desto mer motivation blir jag.

Nu kanske det låter som att jag inte alls tycker om att träna men så är det verkligen inte. Träning är det roligaste jag vet. MEN, man måste slita och kämpa för att det ska va roligt. Självklart ska man välja en träningsform som man tycker är rolig också... och jag har full förståelse för att alla inte har samma mål som jag. JAG skulle inte tycka att det var kul att träna lite på måfå, då finns det andra saker jag kan göra istället. =) Jag tror att det är att känna resultat och utveckling som föder motivationen. Resultat och utveckling kommer inte at ströträning utan kräver engagemang!

Vecka efter vecka, år efter år...


Kommentarer
Postat av: Johanna Arogén

Krya på dig! Och tack för ett peppande inlägg!

2012-01-09 @ 15:05:44
URL: http://johanna.livskick.nu
Postat av: Tommy

Vila behövs ibland, förkylningen är både på gott och ont =) det som är så bra med styrketräning är att man snabbt kommer tillbaka dit man slutade. Lycka till med träningen, du och även dina läsare =)

2012-01-09 @ 22:41:58
URL: http://motivationsplatsen.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tommy: Visst är det så. Nu har jag iof vilat betydligt längre än min lilla förkylning som kom precis när jag hade tänkt sätta igång. Kör hårt du md! =)

2012-01-10 @ 07:55:54
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Robin

Man måste göra sin träning rolig, annars går det inte. Då suckar man bara djupt inför varje kommande träningspass.Är träningen rolig, då ser man istället fram emot nästa träningspass =) du får krya på dig, och lycka till med din träning i vilket fall!Hur jag gick ner 23kg

http://thegamingground.com/category/traning.html

2012-01-16 @ 10:13:05
URL: http://thegamingground.com
Postat av: Ida

Krya på dig!

När man väl satt igång sen är det svårt att sluta. =))

2012-01-16 @ 10:20:14
URL: http://festisandi.blogg.se/
Postat av: Michaela | Fotograf, bloggdesign & vardag

de är så skönt med träning! :)

Har nyss kommit igång igen och de är så skönt! :D hoppas på lika bra resultat som innan jag tog uppehåll ett par veckor! :D

2012-01-16 @ 12:19:54
URL: http://soeticz.webblogg.se/
Postat av: cindy

Ha en fortsatt fin kväll! :)Kika gärna in i min blogg för mode tips & inspiration. :)Kram

Cindy / http://cindyvuong.blogg.se

2012-01-16 @ 18:51:23
URL: http://cindyvuong.blogg.se/
Postat av: Andjela

Peppande inlägg :)!

Allt bra?

Kram

2012-01-17 @ 01:30:49
URL: http://bebbiiss.blogg.se/
Postat av: andreas

hej, behöver alla tips jag kan få från

alla bloggar. vet du vart man kan hitta

snygga maskeradkostymer?

2012-01-17 @ 11:01:52
URL: http://addan.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Jag älskar att träna på gymmet!!!

2012-01-17 @ 18:05:14
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0