Övningstips: Finnen

Just nu har jag grym träningsvärk i baksida lår. Riktigt härligt måste jag säga. Mina två favoritövningar för baksida lår är liggande lårcurl och finnen om man sitter fast i lastdraget med benen. Jag tycker nämligen inte om övningen finnen när nån ska hålla fast mina ben. Oftast hålls det så att det gör ont på nått sätt, eller så är det för löst. Har nog aldrig upplevt maximalt fasthållande som gjort att jag kunnat träna bra. Just därför, och för att man är beroende av träningskompis, så har jag inet kört finnen sen i somras. Men nu har jag börjat med den igen. Jag har börjat kör den i latsdraget istället. Då sitter jag fast mycket stabilare och kan koncentrera mig på själva rörelsen. Det är dessutom mjukt och skönt och man slipper hålla på med dubbelvikta madrasser. Man ska ju göra det lätt för sig.

Hur gör jag då? Jo, jag sätter mig helt enkelt på knä på den dynan man sitter på när man kör latsdrag. Ansiktet ska vara åt det andra hållet, alltså bort från maskinen. Sen sänker jag ner kuddarna som normalt är på knäna över fotlederna så att jag sitter fast. Sen är det bara att luta sig framåt och kämpa tillbaka. Det tar så grymt bra och jag får sån sjuk kontakt. Vill man kan man ju ställa en bänk framför också så man kan trycka upp sig om man vill gå hela vägen ner, men jag brukar inte göra det. Tycker det tar bättre att inte gå hela vägen ner utan bara så pass att jag själv orkar gå ner, vända och ta mig upp igen.

Satu har gjort en bra video på övningen, men jag går som sagt inte ner så långt utan vänder kontrollerat där jag orkar och använder mig av latsdraget istället. Grym övning, Garanterad träningsvärk!


Kommentarer
Postat av: em

den är grym!! förutom att jag får så hemsk sendrag i vaderna!

2012-01-27 @ 15:01:15
URL: http://emelie.teambodyscience.se/blogg/
Postat av: Johanna

Em: Kan jag också få när jag blir fasthållen, men inte när jag gör den i latsdraget.

2012-01-27 @ 17:50:33
URL: http://inhape.blogg.se/
Postat av: Dieseldoris

Helt klart en grym övning! :D

Måste ta tag i mig själv och utföra den när dom öppnar nya gymmet här :D

2012-01-28 @ 01:29:07
URL: http://dieselandtraaash.blogspot.com
Postat av: Tommy

Ooh, den ser riktigt härlig ut =) den får man ta och prova på! Tack för inlägget

2012-01-28 @ 01:43:18
URL: http://motivationsplatsen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åhh, vilket bra tips! Själv brukar jag sätta fast fötterna under ribbstolen, men det kan göra sjukt ont, så detta ska jag prova på dagens benpass ;-)

2012-01-28 @ 08:28:25
Postat av: Satu

Aha! Jag undrade just varför helt plötsligt det ramlade in folk från dig :) Tack, vad kul att du gillar den! I love it hihi!

2012-01-31 @ 20:28:14
URL: http://satumustonen.blogspot.com
Postat av: Johanna

Hanna: Ja, det är ju lite mer stoppning i latsdraget så det är nog skönare.

Satu: Den är grym! =)

2012-02-01 @ 09:05:34
URL: http://inhape.blogg.se/
Postat av: Tommy

Jag har testat övningen och tyckte att den var svinhård :P men jag ska bli bättre på den! Jag tipsar om övningen även på min egen blogg och nämner såklart att jag hittade övningen hos dig =)URL till inlägget:

http://motivationsplatsen.blogg.se/2012/february/baksida-lar-kallas-uppenbarligen-finnen.html#comment

2012-02-02 @ 17:57:22
URL: http://motivationsplatsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0