Sega ben och tröga killar...

Alltså vissa personer på gymmet kan man verkligen störa sig på. Idag skulle jag köra ben och ville köra benpress... tyvärr var den upptagen (eller den stod helt ledig fast med pålastade vikter och inte en människa i närheten på rätt länge, men tydligen kan nått vara upptaget ändå), men jag frågade snällt killen som körde hur många set han hade kvar. Två. När någon har två set kvar att köra på en övning tycker jag att det är helt okej att vänta så länge jag inte har bråttom. Nu låg dessutom min nästa övning på andra sidan gymmet så det kändes inte aktuellt. Så jag väntade genom att värma upp i hackliften i 3 set... gå omkring lite... stå och titta på folk... och efter ett tag frågade jag om killen var klar, men nej, kan hade ett set kvar. Inte ens då ökade han farten utan han satt på en annan maskin och vilade, ställde sig och stretchade ett tag, flipprade runt en hel del innan han kom på plats och tillslut kunde börja köra. Det tog säkert en kvart för honom att köra sina två set! Ja, jag hann bli riktigt irriterad. Antingen säger man väl att det kommer att ta ett tag eller så rappar man väl på. När det sen blev min tur så körde jag 2 set uppstegring och sen 4 set träning och det tog mindre tid än hela hans två set. Sånt tycker jag är riktigt repsektlöst.... särskilt när man ser att nån står och väntar. Man säger nått, så är det bara! Sen lyckades samma kille vara ivägen för mig på precis varje maskin jag skulle köra... Han var dagens störningsmoment, helt klart!

Som ni kanske förstår så tränade jag ben. Kände mig inte alls särskilt sugen eller taggad. Hade räknat med att jobba till i alla fall halv 7 idag, men kom iväg strax innan 5 så energin borde ju ha varit på topp. Icke! Jag hoppade över knäböj på grund av träningsvärk i vaderna som spände väldigt i bottenläget och även utfall för jag fick en sån ranglig smithmaskin... I benpressen körde jag så djupt det bara gick. Inga imponerande vikter direkt, men jag måste vänja mig vid att köra riktigt djupt som är helt annat än hur jag har brukat köra övningen. Jag blir trött, men får inte samma svidade känsla som när jag inte kör lika djupt... Det blev inte så många övningar, men de övningar jag körde gick rätt bra, fast utan gnista... Jag är rätt nöjd ändå eftersom jag funderade på att flytta passet tills imorn. Testade en rumpmaskin också som gick ut på att man skulle stå framåtlutad och sparka bakåt... Jag fick bara ont i ryggen så det var inte min grej... Benen fick sig en omgång iaf så det kan jag bocka av den här veckan. =) Jag träffade Madde en snabbis också som var och tränade innan hon skulle leda spinningpass där. Roligt roligt!

Dagens träning:
4 x benpress
4 x finnen i latsdraget
4 x benspark 60 kg
3 x stående vadpress
3 x liggande lårcurl
Test av rumpmaskin

Kommentarer
Postat av: fitnesscoachen

Kul att ses idag! Även om jag var lite stressad för att hinna köra klart innan passet. :)

2012-03-21 @ 20:02:42
URL: http://fitnesscoachen.com
Postat av: Johanna

Fitnesscoachen: Ja, det var riktigt kul. Hoppas passet gick bra i alla fall! Du hade en himla speed. =)

2012-03-21 @ 20:48:43
Postat av: camilla

Hej Johanna

Jag har följt din blogg ett bra tag. Jag hoppas du inte tar illa upp över detta påpekande men du måste driva sveriges mest negativa och gnälligaste träningsblogg... Är det inte rödljus, så är det människor på gymmet du stör dig på. Folk tränar inte tillräckligt hårt eller snabbt för att passa dig... Du har ont här, och ont där... Det var för jobbigt, och det var för tungt, och det var inge kul...

Du verkar sällan taggad eller som om du har särskilt mycket träningsglädje?

Har du reflekterat över detta själv- kanske dags tat byta sport eller jobba lite med din attityd/inställning så du får leva lite gladare och muntrare....?

2012-03-22 @ 08:39:07
Postat av: Jessica

Praktiskt att köra enligt hans metod.. då kan man ju i princip boka upp hela gymmets maskiner då man håller på:P Suckade å stöna du å såg allmänt less ut så han såg de då?? De hade jag gjort:) Å du bruka ju inte banga på att visa din irritation;-) Själv irriterar jag mej mest på dom som går ner på jobbgymmet vi har här en kvart å smårycker lite i nån maskin...i princip..utan..vikter..

2012-03-22 @ 09:31:17
Postat av: emma s

Jag tycker inte man får "boka" upp maskiner när man kör supersett eller liknade! Kan man inte sitta på sin maskin få man vacket hitta på ngn annat om ngn annan vill använda den. Det enda man möjligen kan lägga beslag på är på ett gäng hantlar vid droppset.... men det måste också skötas hyfsat snyggt och man kan inte ta en timme på sig. :p

2012-03-22 @ 15:11:34
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Johanna

Camilla: Ibland stör jag mig på grejer, som när folk tar onödigt lång tid på sig vid en maskin som jag vill använda eller liknande. Oftast stör jag mig på saker som försvårar mig egen träning. Annars stör jag mig inte på särskilt mycket på saker eftersom jag oftast är fokuserad och i min egen värld när jag tränar. Jag tycker att det är viktigt att belysa både det som gått bra och det som har gått dåligt när jag tränar. Jag vill inte sprida nån illusion av att varje pass är helt otroligt fantastiskt och passen överträffar varandra på löpande band... För det är helt enkelt inte sanningen. Jag han ha såna perioder då allt går bra hela tiden... men just nu är jag i uppstart efter en väldigt lång tids vila och det är oftast inte ens dans på rosor... Annars kan jag även förstå om om det inte är världens muntraste blogg också eftersom jag varit deprimerad det senaste året. Sen så måste jag påpeka att vissa saker du nämner har jag inte menat som något negativt, men du verkar ha tolkat det så. Om du inte gillar min blogg så behöver du faktiskt inte läsa. ;)

Jessica: Jajemen! =)

Emma: Killen igår supersetade inte ens... han bara hängde på en maskin bredvid... men jag håller med dig om superseten också.

2012-03-22 @ 19:51:49
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Sara

Om någon har många set kvar eller om jag märker att den som kör har lång vila mellan seten så brukar jag fråga om jag får köra emellan, och det är sällan någon som säger nej! Det brukar tvärtom kunna vara ganska trevligt :-)

2012-03-23 @ 15:32:11
Postat av: Johanna

Sara: Det brukar jag också om det är en maskin som passar för att delas... Håller med om att det kan va trevligt. Men just benpressen tycker jag är jobbig och dela om man inte ska ha exakt samma vikt och jag ville köra rätt mycket lättare än den killen. Han såg inte direkt ut att vilja heller. Nån gång har jag delat benpress också när vi körde på samma vikt och det var riktigt kul.

2012-03-23 @ 18:31:11
URL: http://inshape.blogg.se/
Postat av: Carro

På förekommen anledning så brukar de fungera bättre att fråga hur lång tid människan tror att han har kvar, i stället för att fråga efter set... För frågar du efter hur många set så antar jag att du utgår i från hur länge du själv brukar vila, och de är ju en grej som är helt individuellt. :-) Och då är de klart att du blir irriterad om du förutsatt att han ska ha tex en minuts vila, eftersom du brukar ha de. :-)

Men de tänker du säkert på till nästa gång.

2012-03-25 @ 20:03:00
Postat av: Johanna

Carro: Jag håller med dig om att det kan bli lite knepigt om man frågar om set. Såg att jag skrivit lite missvisande i texten. Jag frågar aldrig hur många set en person har kvar utan jag frågar alltid hur mycket som personen har kvar eller om de är klara snart. Då får man välja själv om man svarar i set eller tid. De frågorna gillar jag bättre än att fråga hur lång tid en person har kvar för det skulle iaf jag tycka var ganska svårt att svara på.

2012-03-26 @ 07:19:02
URL: http://inshape.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0