Vill du hålla dig mätt?

I våras började jag med nått som jag har tänkt tipsa om enda sen dess... men det har bara inte blivit av. Jag blev tupsad av en kollega om ett hälsokostpulver som hon åt som gjorde att hon höll sig mätt hela förmiddagen. Perfekt tänkte jag, även om jag inte brukar vara så mycket för sånt där hälsokost-tjohej. Just då så åt jag frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål, plus nånting efter träningen... men jag kände att jag var hungrig hela tiden ändå. Lite som att jag höll på svälta ihjäl innan första mellanmålet, och även innan lunch. Man kan ju i och för sig bara äta mer också, men jag tycker oftast att jag behöver ligga på ett så otroligt stort intag om jag ska hålla mig mätt... så jag testade.
 
Vad kan man säga... ? Jag var MÄTT! Mitt mellanmål kl 10 glömde jag nästan bort för jag kände inget behov över huvudtaget... Samma vid lunchen. Inte hungrig över huvudtaget. Självklart åt jag ju ändå vid båda tillfällena, men det var så skönt att slippa den där panikkänslan att man måste ha mat NU. Jag kunde känna att jag fick lite mer ro i kroppen istället för att hela tiden gå runt och fundera på när nästa måltid skulle komma. Jag har ätit Chiapsyl varje dag i flera månader, från tidigt i våras och hela sommaren. Tyvärr har jag haft en liten paus nu på slutet, men ska nog börja igen nu.
 
Det jag testade var Chiapsyl, en produkt från Truelife som är som ett "mjöl" bestående av malda chiafrön och psylliumfrön. Chiafröna kan absorbera 16 gånger sin egen vikt i vätska och sväller alltså upp, därav mättnaden. Dessutom är de både proteinrika och en bra källa till omega-3. Utan gluten också. Det ska stabilisera blodsockret och ge en bra tarmfunktion och fin hy (jag märkte det!).
 
Ett mjöl kanske inte låter så aptitligt att äta... Jag mixade mitt med hallon och vatten och fick en riktigt god hallongröt som jag åt till frukost. Sen gick jag över till att använda det i smoothies. Endast en liten matsked höll mig proppmätt. Otroligt! Jag tror man kan använda det på alla mjliga sätt... blanda i gröten, låta stå och svälla och ta en sked i filen etc. Riktigt bra för att hålla sig mätt är det i alla fall. =)

Kommentarer
Postat av: Emma Sandfjord

Grymt ju!

2012-10-18 @ 20:32:20
URL: http://fitmyself.blogg.se/
Postat av: Susanne Johansson

jag har också ätit chiapsyl i några månader. Mitt mål var främst att gå ner i vikt. Det har lyckats och förutom vikt minskning mår jag suveränt bra! för 11/2 månadsedan äter jag 1 msk 4 gånger om dagen. jag gör som du på frukosten, i smootien. men jag blandar även mjölet på min lunchmat.

2013-09-12 @ 05:41:22

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-mail: (publiceras ej)

Din Bloggadress/hemsida:

Kommentar till inlägg:

Trackback
RSS 2.0